Relatietherapie

In relatietherapie

Je leert om positiever met elkaar om te gaan door intensiever met elkaar in gesprek te zijn. 
In onze sessie leer je nieuwe communicatiepatronen en ga je praten over de dingen waar het werkelijk om gaat, elkaar te ondersteunen in plaats van elkaar af te breken en functioneel ruzie te maken en te onderhandelen. Je krijgt meer inzicht in de onderliggende problemen en conflicten. Je leert opnieuw intiem en in verbinding met elkaar te zijn. En als het niet anders kan, leer je om op een goede manier afscheid van elkaar te nemen als partner. 

Ooit hebben jullie voor elkaar gekozen. Je kon moeiteloos een waslijst van kwaliteiten van de ander opnoemen. En na een tijdje maakte je zo'n zelfde lijstje met diens onhebbelijkheden. Maar ach, zo lang de leuke dingen van iemand opwegen tegen de minder leuke, kabbelt een relatie wel door.

De ervaring leert dat stellen pas hulp gaan zoeken als die balans verdwenen is,  Als partners zich eigenlijk helemaal niet meer kunnen herinneren wat de ander in het begin van de relatie zo bijzonder en leuk maakte. In zo'n situatie begrijp je elkaar niet, heb je het gevoel dat je er alleen voor staat en dat je het niet goed kunt doen, anderen worden leuker en de seks is niet meer wat het is geweest. Het is goed om op tijd hulp te zoeken, zodat de neerwaartse spiraal kan worden omgekeerd en je weer van elkaars gezelschap kunt genieten.

Over de therapie
Rixt (cliënte):"Eigenlijk voelde ik tijdens de eerste sessies al meer verbinding en intimiteit met mijn partner. We hebben toen ook sinds het eerst in tijden weer lichamelijk contact met elkaar gehad. We hebben geleerd om op een betere manier ruzie met elkaar te maken, met meer begrip voor elkaars' standpunten. Ik ben heel blij dat we de stap om samen in therapie te gaan hebben genomen."

Veelkleurig doek homepage Jeanne van der Heijden Gestalttherapie