Individuele therapie en creatieve sessie

In therapie

Tijdens de sessies leer je je gevoelens te uiten en te benoemen. Je leert pijn te aanvaarden en te accepteren, oude wonden te helen en jezelf en anderen te vergeven. Je vergroot je eigen draagkracht en kunt beter opkomen voor jezelf. Je leert de signalen van je lichaam te verstaan en erop te vertrouwen. Je leert te accepteren dat misschien niet alles oplosbaar is, maar dat je wel een keuze hebt in de manier waarop je met problemen om gaat. Je leert hoe je je eigen geluk en welzijn kunt vergroten. 

Gezien willen worden, je gevoelens willen uiten, contact met je kinderen willen hebben, levendiger willen zijn, om kunnen gaan met fysieke klachten, leren aan te pakken wat op je pad komt. Soms is de balans zoek en ervaar je in plaats van geluk steeds vaker ongenoegen en pijn.
Individuele therapie kan helpen je te realiseren dat pijn en geluk bij elkaar horen. Om geluk te kunnen ervaren is het juist nodig dat je verdriet en pijn durft toe te laten. Ook al wil je dat soms niet, misschien uit angst het verdriet niet te kunnen dragen.


Vreugde en verdriet zijn voor de ziel geen twee verschillende gevoelens.

Alleen als die twee zijn verbonden is de ziel bij ons.
(Uit: Enige woorden over de ziel, Wislawa Szymborska) 

Creatieve therapie

In creatieve sessie kom je gemakkelijker in contact met het emotionele brein en je wordt ontvankelijker voor je intuïtie. Deze sessie begint met korte meditatie en lichaamswerk. Tijdens deze fase schenk je aandacht aan de signalen die je lichaam je geeft. Je lichaam weet immers alles al, nog voor je het je bewust bent. 
Daarna ga je aan de slag met materialen zoals verf, krijt of klei om je lichamelijke gewaarwordingen in een beeld vorm te geven.

Belangrijk is de intensiteit waarmee je het beeld creëerten minder de kwaliteit van de creatie. Door beeldend te werken, druk je (onbewust) veel meer uit dan je bewust kunt verwoorden in gesproken taal. Daardoor laat dit werk vaak beter zien waar je je bevindt in het hier en nu en waar je tegenaan loopt. 

De volgende stap is om energie en taal te geven aan jouw beeld.

Dit is de belangrijkste stap in het proces omdat hier het onbewuste uitgebeelde en het bewust uitspreken bij elkaar komen. De betekenis van het beeld wordt vertaald naar je dagelijkse leven.

Als dit je aanspreekt zijn creatieve sessies iets voor jou. Reken voor een creatieve sessie op ongeveer anderhalf uur. Groepssessies op aanvraag.